donderdag 29 maart 2012

Kruidentuintje

Samen met Anna aan ons nieuwe projekt begonnen ; Sylvia Lutjeboudels kruidentuintje.
Erg leuk om te doen ! wij zijn nu wel toe aan het priegelwerk van het raam, ik heb een foutje gemaakt bij het vrijhouden van een rand aan de bodem maar dat is te herstellen (dus niet allemaal gaan mailen nu hehe)

zondag 25 maart 2012

Hoedendoos

Vanavond een hoedendoos gemaakt ...leuk om te doen maar dat ministrikje bovenop was even een pielwerkje want ik heb nog nooit zo'n klein strikje gemaakt.

zaterdag 24 maart 2012

Nieuwe spulletjes

Ok ik ben vandaag dan wel niet naar de beurs geweest maar ik kreeg toch hele leuke dingetjes met de post vandaag, en ik heb ook nog wat Fimo gekocht. Morgen lekker knutsellen met vriendinnetje aan ons nieuwe kruidentuintje ...(foto's volgen)

maandag 19 maart 2012

Behang slaapkamer

En zie hier het resultaat van mijn behangbezigheden in de slaapkamer vandaag :

Nieuw kleurtje

Het huis is nog lang niet af maar toch vond ik de kleur niet zo heel super geworden, dus is vanaf heden de kleur veranderd van kleikleur in lichtblauw. En nu de buitenkant eindelijk afgeschilderd is heb ik de ramen er ook in kunnen zetten.

vrijdag 16 maart 2012

Eindresultaat vloer

Ok vloertje is afgeschuurd en 2 x in een waterige acryl laag gezet om een whitewash effect te krijgen en eerlijk gezegd vind ik hem er mooi bijliggen:

Lavendel

Ik had nog wat tijd over omdat ik toch moest wachten tot de eerste laag verf droog was van de vloer dus ben ik aan het pielen geslagen met een workshopje die ik ook op de beurs opgepikt heb voor het maken van een lavendel bloemetje.

Houten vloer

Al snel was duidelijk (voor mezelf) dat ik graag in 1 van de kamers een houten vloer wilde hebben maar hoe maak je zoiets?  Ik had ijsstokjes gekocht om een lambrisering van te maken maar ik vond ze toch iets te grof voor tegen de wand ....en hopla het idee om er een vloer van te maken was geboren. Omdat het natuurlijk erg lastig vloeren leggen is in zo'n klein huisje heb ik een"ondervloer"gemaakt van karton die ik dus gewoon op mijn bureau kon leggen en daar dus me helemaal suf geknipt, geschuurd en geplakt met dit als resultaat.
Bedenk er wel even bij dat hij nog afgewerkt moet worden zoals nog meer schuren en iets van een whitewash beits ofzo erover heen.


donderdag 15 maart 2012

Eettafel

Vanaf het begin af aan heb ik besloten zoveel mogelijk meubeltjes zelf te maken, is leuk om te doen en zo krijg je meer eenheid in het geheel denk ik dan overal verschillende meubels te kopen. Ik had dus ook geen eetatfel en moest zelf dus aan de slag. Omdat je met een poppenhuis hobby niet zonder figuurzaag kan die eerst maar aangeschaft en een dunne plaat multiplex. Ik had totaal geen idee of ontwerp voor ogen toen ik eraan begon maar een schuin randje erin leek me wel leuk. Helaas kon ik niet verder met de tafel want ik had geen tafelpoten en die zijn toch wel heel belangrijk hehe. Gelukkig kwam Anna to the rescue want die had nog wel 4 poten voor mij. Met een beetje zaagwerk de pootjes iets ingekort en toen nog wat steunplakjes gezaagd in wat leuke sierlijke vormen en voila ! zie hier het resultaat (hij moet nog geverfd worden) :

Dienblad

Op de beurs had ik ook een workshopje van een leuk dienblad gekocht met daarbij alle onderdelen die nodig waren dus ik weer aan de knutsel en hij is heel erg leuk geworden al zeg ik het zelf....ben alleen niet zo te spreken over de kleur van het bloemenkaarsje maar die zijn nogal lastig te vinden dus laat ik het voor nu maar even zitten. Ongeschilderd:
 En de versie die geschilderd is:

woensdag 14 maart 2012

Kapstok

Ik heb op de pph beurs ook een paar workshopjes opgepikt waaronder er eentje van een kapstok.
Dit is het resultaat :

maandag 12 maart 2012

Behang woonkamer

Dit is het behang in de woonkamer...er wordt nog gewerkt aan de lambrisering.

De beurs

Op 10 en 11 Maart was er een poppenhuis en miniaturen beurs in Rijswijk, dat kwam natuurlijk supergoed uit aangezien ik nog zoveel dingen nodig had (en heb). Het was een leuke beurs en het geld vloog daarom ook mijn zak uit hehe. Hier een plaatje van mijn aankopen:

vrijdag 9 maart 2012

Kleine frutsels

Dit is mijn eerste poppenhuis dus ben ik nog een totale newb op dit gebied ....ik knutsel dus maar een beetje op gevoel zonder een volledig gereedschap arsenaal, maar toch komt er soms wat leuks uit :)

Het dak plaatsen

Dit begon als een leuk klusje; dakpannen plakken,na een kwartiertje was de lol er wel af en had ik nog maar een klein stukje gedaan. Sommige dakpannen waren wat krom dus was het een beetje puzzelen hoe het er het beste uit zou zien.


De bouw

Begonnen met de bouw van Casa Linda . Het is een bouwkit dus alle onderdelen zijn al voorgezaagd en alle delen zijn gemakkelijk in elkaar te lijmen en spijkeren.